OPIS DELAVNIC


Delavnica prve pomoči

Delavnica prve pomoči je namenjena vsem tistim, ki si želijo ravno pravšnjo kombinacijo zabave, telovadbe pa tudi znanja. Na njej bomo izgnali vse vaše strahove v povezavi s prvo pomočjo, ki so vas kadarkoli "razžirali" in vam niso pustili spati. Predstavili pa vam bomo tudi nekaj povsem svežega, kar vam od letos nudi ZSKSS in čemur se v tem skavtskem letu ne boste mogli upreti. Radovedni? Potem pa le pridi "poferbcat" na delavnico prve pomoči.

Opomba: delavnica je namenjena PP in starejšim


Učenje taroka

Ali si želiš znati igro s kartami, ki te potegne do dna, te zasvoji in globoko prevzame? Igro, ki je drugačna od ostalih iger s kartami ter zanjo celo obstajajo skavtske karte? Če sta ti vprašanji vzbudili zanimanje, ne odlašaj in se nam pridruži pri igranju.


Kaligrafija

Za nekaj trenutkov se bomo vrnili v čas, ko ljudje še niso poznali tiskalnikov in ko je bila večina knjig v rokah svečenikov in menihov. Vprašali se bomo, kdaj se je pravzaprav pojavila ta skrivnostna, na hiter pogled težko berljiva, a hkrati tudi osupljiva pisava. Nato pa bomo tudi sami zavihali rokave in se malce potrudili ustvariti kakšno čestitko ali pa poskušali osvojiti karseda največ osnov za nadaljnje samostojno ustvarjanje s kaligrafijo.


Spoznaj postojno

Ste že velikokrat slišali za Postojno, pa je Postojnska jama še vedno edino, kar poznate? Odpravite se na potep po Postojni in odkrijte kaj novega o tem čudovitem mestu.


Iskanje skavtskega zaklada

Odpravite se na razburljivo pot, ki vas bo vodila skozi različne nevarnosti in naloge, ki jih boste morali sproti premagovati, če želite prispeti do zaklada. A ste pripravljeni?

Opomba: Zaželena je primerna obleka in obutev (gozdne poti).


Plesna delavnica

Radi hodite na veselice in tam plešete, pa ste se že naveličali standardnega levega in desnega obrata? Bi radi več? Klara in Gašper vas vabita, da se jima pridružite na delavnici, kjer boste nadgradili svoje znanje in se imenitno zabavali. Polka in valček sta »naša«, plešimo ju z eleganco!


Ustvarjalna delavnica

Na kratko: Ustvarjalna zaposlitev za nemirne prste.


Stezosledstvo

Opis sledi v kratkem.